Няма коментари

Защо да изберем къща в предградията на големите градове?

къща в предградията

Все повече хора предпочитат покупката на къща в предградията на големите градове за сметка на апартамент. Профилът на купувачите е различен. Както млади, така и по – възрастни купувачи искат да избягат от шума и натовареността на града, като си потърсят жилище извън него. Някои потребители търсят не постоянно жилище, а тип вила, която да посещават в почивните си дни. Или пък през уикендите. Какви са предимствата на къщите, разположени в предградията на големите градове?

Спокойствие и тишина

В забързания начин на живот и непрекъснатия стрес, колкото и изтъркано да звучи хората търсят тишина и спокойствие. Това е сред причините за нарастващото търсене на къщи в кварталите около големите градове. След дълъг работен ден изпълнен със стрес, натоварен трафик в целия град, шум и мръсен въздух, повечето клиенти искат да се приберат в уюта на своята къща. Там е спокойно и тихо, въздухът е далеч по – чист, а има и много повече места за разходки, каране на колела и различни други активности. За разлика от движението в големия град, в кварталите с повече къщи трафикът не е така натоварен. Спокойно може да се остави детето да кара колело на улицата за разлика от града.

Наличие на двор

За много хора, израснали в големите градове дворът се свързва с къща на село, в която са прекарвали весели и безгрижни ваканции. Къща в предградията обикновено се асоциира с двор. Без значение от размерите е подходящ за приятно прекарване на топлите летни вечери, игра на децата, прибиране на автомобила, отглеждане на домашен любимец. Немалко жители на предградията използват своя двор за отглеждане на плодове и зеленчуци. Които плодове и зеленчуци са истински и е ясен техният произход! Почитателите на цветята се занимават с градинарство и правят цветни градини, а много ентусиасти и малки площадки за игра на децата си.

Близо до града, но в същото време и близо до природата

Животът в къща в предградията на големия град предоставям множество различни опции за излети сред природата и по – често движение. Свободното време може да бъде прекарано в разходки, каране на колела, пикници, други спортни занимания на открито. Застоялият начин на живот често е нареждан като основна причина за затлъстяването и здравословните проблеми на повечето хора. Животът в къща дава повече възможности за движение – работа в градината, разходки, релакс сред чист въздух. С напредването на технологиите повечето мобилни оператори имат покритие във всички точки на страната! Така работните ангажименти могат да се вършат буквално от всяко място.

Без съседи до главата ти!

Истината е, че съседи има, но стените не са долепени една до друга, така че да се чува какво става във всеки един от апартаментите. В повечето случай не се налага обща работа с тях, както често се случва в повечето блокове. Самостоятелността на всяка една къща е и плюс и минус! При нужда от ремонт на каквото и да било, човек разчита сам на себе си. Свободата обаче е далеч по – голяма, защото може да си правите ремонт колкото поискате, без целия вход да настръхне срещу това ви начинание.

Разберете повече за плюсовете и минусите на това да живееш в имот под наем!